Diş Eti Tedavisi
Diş eti tedavisi genelde diş etlerinde görülen iltihaplar sonucunda meydana gelen hastalıkların tedavisidir. İltihap dışında oluşan herhangi bir diş eti problemi oluştuğu zaman da gerekli tedaviler yapılmalıdır. Diş eti hem dişi çevreleyen hem de estetik açıdan güzel bir görüntüye sahip olan vücut organıdır.
Diş Eti Hastalıklarının Belirtileri
Diş eti tedavisi süreci, diş etinde görülen hastalığın nedenine göre değişiklik gösterecektir. Bu nedenle diş etinde aşağıdaki belirtiler görünüyorsa bir anca önce diş hekimine başvurulmalıdır ve tedavinin yapılmasına hemen başlamak gerekir;
- Hassas, şişkin ve kırmızıya dönen diş etleri varsa,
- Diş ipi kullanırken ya da diş fırçalarken kanayan diş etleri,
- Şişmiş diş etleri,
- Diş eti çekilmesine bağlı daha uzun görünen dişler varsa,
- Diş ve diş etleri arasındaki iltihaplar nedeniyle ağrı oluşması,
- Sürekli olarak ağızda kötü bir tat varsa ve kişide sürekli kötü ağız kokusu varsa büyük ihtimalle diş eti hastalığı var demektir.
Diş Eti Tedavileri
Diş eti tedavisi diş etinde meydana gelen hastalığa göre değişiklik gösterecektir. Bu nedenle diş etinde herhangi bir sorun olduğu zaman diş doktoruna giderek teşhisin ne olduğu öğrenilmelidir. Diş etinde meydana gelen hastalıkta erken teşhis konulduğu zaman diş ipi kullanımı ve doğru diş uygulamaları ile sorunlar önlene bilir. Plakların birikmesini önlemek için iyi bir ağız bakımı gerekmektedir. Eğer diş eti tedavisi kişiler tarafından yapılmayacaksa diş hekimi tarafından gerekli olan profesyonel temizlikler yapılır. Eğer durum temizlemenin ötesindeyse diş hekimi tarafından kök düzeltme işlemi yapılmalıdır. Diş köklerinde olan düzensizlikleri düzeltebilmek için doktor detaylı bir tedavi yapacaktır. Bu tedaviyle birlikte diş eti hastalıkları düzeltilir ve yeni oluşacak hastalıkların önüne geçilir. Ama diş hekimi olarak ne kadar özenli ne kadar temiz işlemler yapılsa bile hastamız ağzına bakmaz ise bütün yapılan işlemler gereksizdir.