Cerrahi İşlemler ve Gömülü 20 Yaş Diş Çekimi
Cerrahi işlemler ve gömülü 20 yaş diş çekimi insanlar tarafından oldukça korkulan bir işlemdir. Çünkü kişilerde geçmişten gelen bir korku olduğu için genelde 20 yaş diş çekiminden ve cerrahi işlemlerden uzak durulmaya çalışılır. Fakat ne kadar bu durumdan kaçınılırsa ağız içerisindeki sorunlar o kadar fazla büyümeye başlar. Bu da aslında kaçınılmaz diş kayıplarına neden olur.
Cerrahi İşlemler
Cerrahi işlem ve gömülü 20 yaş diş çekimleri lokal anestezi altında yapılan işlemlerdir. Kişilerin sorunlu ve çekilmesi gereken diş bölgesine anestezi yapılır. Geçmiş dönemlerde kullanılan yöntemler ve enjeksiyonlar nedeniyle kişiler bu uyuşturma işleminden bile kaçınmaktadır. Fakat gelişen teknolojiler sayesinde hissedilmeyecek derecedeki küçük enjeksiyonlarla lokal anestezi yapılmaktadır. Eğer işlem sırasında anestezinin süresi dolacak ve etkisi geçecek gibiyse doktor tarafından müdahale edilir ve yeniden uyuşturma işlemleri yapılır. Cerrahi işlemler uzman diş doktorları tarafından yapılır.
20 Yaş Diş Çekimi
20 yaş diş çekimi herkesin karşılaşacağı bir sorun olmasa da pek çok kişinin yaptırması gereken bir işlemdir. 20 yaş dişi 18 ila 35 yaş aralığında çıkan yeni azı dişleridir. Bazı kişilerin ağız yapısında göre gömülü olarak diş etinin altında kalabilir. Fakat zamanla burada apse oluşturup iltihaba neden olabilir. Aynı zamanda sürekli büyümeye çalışıp tüm dişleri yamultabilir. Bu durumda gömülü dişin cerrahi işlemle olduğu yerden çıkarılması gerekir. İşlemden önce ince bir enjeksiyon aracılığıyla dişin bulunduğu bölge uyuşturulur. Daha sonra dişin etrafına kesi yapılır. Diş ortaya çıkarıldığı zaman bulunduğu yerden çıkarılma işlemine geçilir. Daha sonra yaranın derinliğine göre dikiş işlemine geçilir. Bu uygulama yaklaşık 15- 20 dakika sürer.